Kippen en hun leefomgeving

Vrije-Uitloop: een bewuste keuze

Onze legkippen wonen in 3 ruime stallen. Deze stallen zijn ingericht met volières waarin zich legnesten, waterlijnen, voerlijnen, zitstokken en mestbanden bevinden. Een kip heeft bij ons, gedeeld met 8 andere kippen, een vierkante meter leefruimte tot haar beschikking.

Volop beweegruimte

De stal is erop gebouwd dat de kippen zich op verschillende hoogten kunnen bewegen. Dit kan, doordat er stellingen in de volières staan van ruim 2,5 meter hoog, de kip kiest zelf of ze naar boven, of naar beneden wil.

Vrije uitloop, de kip is de baas

Aan onze stallen zit een volledig overdekte wintergarden, extra fijn voor wanneer het guur en koud is buiten. Via deze wintergarden kunnen de kippen het weiland in lopen, dit in tegenstelling tot scharrelkippen die nooit buiten komen. Vandaar dat onze kippen “Vrije-Uitloopkippen” worden genoemd.
Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen vrije uitloopkippen te houden. Dit maakt dat wij trots zijn dat onze kippen een betere leefomgeving hebben en we de eieren als vrije uitloopeieren mogen aanbieden. Er wordt goed voor onze dames gezorgd!