Onze historie

Een écht lokaal familiebedrijf

Maassen Pluimvee uit Homoet heeft een lange historie en is van generatie op generatie doorgegeven. Vanaf 1997 heeft Harold Maassen het vleeskuikenbedrijf van zijn ouders overgenomen en in 2004 heeft hij de overstap gemaakt naar legkippen. Destijds is hij gestart met 43.000 hennen, inmiddels is dit al gegroeid naar 62.000(!)

Kwaliteit voorop!

De kwaliteit van het ei en de leefomstandigheden van onze kippen zijn voor ons heel belangrijk. Daarom zijn we steeds bezig met vernieuwing en verbetering van onze processen. Zo hebben we bijvoorbeeld hard gewerkt om het “Beter Leven” keurmerk (BLK) binnen te halen.

Vrije uitloop

In 2010 hebben we een stal gebouwd met daarin een overdekte wintergarden. De vrije uitloopkippen kunnen hier onder een afdak in de buitenlucht lopen. Vanuit deze wintergarden kunnen ze onze wei in om heerlijk te scharrelen. Ze kunnen daar bijvoorbeeld een stofbad nemen, maar ook gras en wormpjes eten. Zo hebben ze voldoende ruimte om hun natuurlijke gedrag te vertonen.

De Toekomst

In 2018 heeft zoon Koen zijn opleiding aan het Groenhorstcollege in Barneveld afgerond en is hij ook actief in het bedrijf. De frisse kijk op het bedrijf en het leren omgaan met de nieuwste technieken, maakt Maassen Eieren in Homoet zeer toekomstbestendig

.